Zajednicki stab OS BiH

Načelnik ZŠ OS BiH organizovao svečani prijem povodom obilježavanja 8. marta - Međunarodnog dana žena

7.3.2014

Načelnik ZŠ OS BiH general-major Anto Jeleč je dana 07.03.2014. godine u Domu OS BiH povodom obilježavanja 8. marta – Međunarodnog dana žena organizovao svečani prijem za pripadnice ZŠ OS BiH.

U svom obraćanju tokom prijema koji je protekao u srdačnoj atmosferi, general Jeleč je ispred ZŠ OS BiH i u svoje lično ime čestitao praznik pripadnicama Zajedničkog štaba i svim ženama u OS BiH i tom prilikom posebno istakao sljedeće: „8. mart – Međunarodni dan žena je dan na koji tradicionalno izražavamo zahvalnost i poštovanje prema ženama, dan koji nas podsjeća na velike i hrabre žene koje su se tokom istorije u iznimno teškim uslovima borile za temeljna ljudska prava kao što su prava na slobodu, mišljenje, vjeroispovijest, jednakost, obrazovanje, pravo na rad i dostojanstven život svakog čovjeka. Neka ovogodišnji Dan žena bude uistinu vaš praznik i dan naše zahvalnosti za vaše nesebično i profesionalno angažovanje i rad u OS BiH i za sve ono čime ste obogatili živote nas muškaraca i svijet u kojemu živimo.

Obilježavanjem Međunarodnog dana žena u OS BiH razvijamo demokratsku i civilizacijsku svijest, te se obavezujemo na nastavak djelovanja i ulaganja zajedničkih napora u svrhu ostvarivanja istinske ravnopravnosti žena i muškaraca u našem društvu.“

Ovom prilikom je organizovan i prigodan koktel a pripadnicama ZŠ OS BiH su uručeni skromni pokloni kao mali ali vrijedan znak pažnje i zahvalnosti za njihov profesionalan i nesebičan rad i zalaganje.

Info-ZŠ