Zajednicki stab OS BiH

Posjeta visoke vojne delegacije OS Republike Turske Zajedničkom štabu OS BiH

19.3.2014

Zamjenik načelnika ZŠ OS BiH za resurse brigadni general Senad Mašović sa saradnicima primio je 18.03.2014. godine u Domu OS BiH u prijateljsku posjetu visoku vojnu delegaciju OS Republike Turske na čelu sa general pukovnikom Musоm Avseverom.

Posjeta visoke vojne delegacije  sastava 11 generala i ostalih visoko pozicioniranih starješina OS Republike Turske Zajedničkom štabu OS BiH se realizuje u okviru aktivnosti Plana posjete Bosni i Hercegovini i OS BiH i koja će se realizovati od 18. do 20.03.2014. godine na više lokacija u BiH.

General Mašović je poželio dobrodošlicu visokim gostima iz OS Turske i zaželio im ugodan boravak u našoj zemlji.

Na početku sastanka visokoj vojnoj delegaciji iz Turske je prezentiran brifing o mjestu, ulozi, zadacima kao i najznačajnim trenutnim i težišnim aktivnostima OS BiH u okviru sistema odbrane BiH.

Tokom posjete u srdačnoj i prijateljskoj atmosferi težišno se razgovoralo o dosadašnjoj uspješnoj bilateralnoj saradnji Oružanih snaga dvije prijateljske zemlje, daljim planovima i aspektima saradnje kao i njenom unapređenju u budućnosti.

General Mašović se posebno zahvalio na podršci koju OS R.Turske pružaju OS BiH na planu edukacije i obuke pripadnika OS BiH, kao i drugim aspektima podrške OS BiH na putu BiH ka punopravnom članstvu u NATO.

General Avsever se zahvalio generalu Mašoviću na srdačnom gostoprimstvu i istakao riješenost OS R. Turske za nastavak pružanja podrške i pomoći našim OS u onim segmentima gdje je ona najpotrebnija.

Na kraju posjete izvršena je razmjena prigodnih poklona.

Info- ZŠ OS BiH

6 FOTO GALERIJA