Zajednicki stab OS BiH

Posjeta delegacije Ambasade SAD-a i Ureda odbrambenog atašea Ambasade SAD-a u BiH Zajedničkom štabu OS BiH

25.3.2014

Načelnik Zajedničkog štaba OS BiH general major Anto Jeleč sa saradnicima je 25.03.2014. godine u ZŠ OS BiH primio u posjetu delegaciju Ambasade SAD-a i Ureda odbrambenog atašea Ambasade SAD-a u BiH na čelu sa pukovnikom Scott Millerom.

Posjeta delegacije Ambasade SAD i Ureda odbrambenog atašea Ambasade u BiH je realizirana u cilju pružanja pomoći i ekspertne podrške Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH u održavanju i unaprijeđenju avijacijskih kapaciteta.

Tom prilikom odbrambeni ataše SAD pukovnik Scott Miller predstavio je gdina Davida Reeda, kojeg je Ministarstvo odbrane SAD imenovalo na poziciju savjetnika za avijaciju pri Uredu odbrambenog atašea Ambasade SAD u BiH.

Planirano je da gdin David Reed, od juna ove godine, bude savjetnik po pitanjima analize i sagledavanja stanja avijacijskih kapaciteta u Oružanim snagama BiH, a nakon toga će ponuditi program za način rješavanja modernizacije, upotrebe resursa i budžetiranja u segmentu Zračnih snaga BiH.

General Jeleč se zahvalio delegaciji Ambasade SAD u BiH na posjeti i istakao važnost podrške koju Vlada SAD, Ministarstvo odbrane SAD i Ambasada SAD u BiH pružaju  Oružanim snagama BiH.

Info- ZŠ OS BiH