Zajednicki stab OS BiH

Posjeta predstavnika Nacionalne garde Marylanda Oružanim snagama BiH

10.4.2014

U sklopu održavanju konferencije Vojska-Vojsci (Mil-to-Mil) „Uloga lične štabne grupe komandanata“, načelnik Zajedničkog štaba OS BiH general major Anto Jeleč u Domu OS BiH primio je 09.04.2014. godine u posjetu otpravnika poslova Ambasade SAD-a u BiH gospodina Nicholas M. Hill i šefa tima iz Nacionalne garde Marylanda, brigadira Sean M. Casey.

Tokom posjete razgovarano je o dosadašnjoj uspješnom programu saradnje Državnog partnerskog programa  između MO i OS BiH i Nacionalne garde Marylanda, kao i održavanju konferencije i četiri zasebna seminara, koja su u okviru Državnog partnerskog programa saradnje BiH sa Marylandom održava od 07-10.04.2014 godine, razmjene iskustava i pozitivnih praksi između pripadnika OS BiH i Nacionalne garde Marylanda, kada su u pitanju funkcionalne dužnosti u okviru lične štabne grupe komandanata, funkcije oficira za odnose s javnošću, pravnika, generalnog inspektora i vjerskih dužnosnika.



Također, zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OS BiH za operacije brigadni general Mirko Tepšić sa saradnicima 10.04.2014. godine je u ZŠ OS BiH primio u posjetu šefa tima iz Nacionalne garde Marylanda, brigadira Sean M. Casey i glavnog vojnog kapelana Nacionalne garde Marylanda brigadira William Lee.

U obostrano srdačnom razgovoru koji je vođen između generala Tepšića, brigadira Casey i Lee o realiziranju seminara izraženo je obostrano zadovoljstvo što je došlo do realiziranja jednog ovakvog događaja a posebno kada je u pitanju vjerska služba, te da je ovo još jedan primjer poboljšanja saradnje i partnerstva ove dvije zemlje.

info – ZŠ OS BiH