Zajednicki stab OS BiH

Zamjenik načelnika ZŠ OS BiH za operacije obišao pripadnike Inžinjerijske jedinice OS BiH angažovane na otklanjanju posljedica poplava

13.6.2014

Zamjenik načelnika ZŠ OS BiH za operacije, brigadni general Mirko Tepšić, obišao je 12.06.2014. godine, pripadnike Inžinjerijske jedinice OS BiH, koji su angažovani na zadacima otklanjanja posljedica poplava u općinama Bratunac i Srebrenica.

Pripadnici OS BiH su na ovom prostoru angažovani sa zadatkom osposobljavanja putnih komunikacija. Oni su već postavili dva lansirna mosta na mjestima na kojima su vodene bujice odnijele mostove, čime su omogućili normalizaciju života građanima u tim lokalnim zajednicama. U bliskoj koordinaciji i po prioritetu institucija vlasti lokalnih zajednica u najskorije vrijeme će biti postavljen još jedan takav most.

Istovremeno, angažovane su dvije inžinjerijske mašine – rovokopači, kojima se čiste i uređuju korita vodenih tokova u ovim općinama. Radovi se odvijaju predviđenom dinamikom, a prema riječima poručnika Nemanje Avrama, saradnja sa stanovništvom je na visokom nivou i nema nikakvih problema u realizaciji postavljenih zadataka.

Brigadni general Tepšić je pohvalio dosadašnje cjelodnevno angažovanje i postignuti rezultat pripadnika Inžinjerijskog bataljona angažovanih u općinama Bratunac i Srebrenica i naglasio da će se realizacija ovih zadataka nastaviti i u budućnosti i da će se od strane pripadnika OS BiH učiniti sve da se situacija što prije stabilizuje i normalizuje.

Info-ZŠ OS BiH