Zajednicki stab OS BiH

Načelnik ZŠ OS BiH general-pukovnik Anto Jeleč posjetio Vojsku Crne Gore

24.9.2014

Delegacija OS BiH koju je predvodio Načelnik ZŠ OS BiH general -pukovnik Anto Jeleč u čijem sastavu su bili i brigadir Brane Janković i major Izudin Muharemović iz ZŠ OS BiH je dana 24. septembra 2014. godine boravila je u službenoj posjeti Vojsci Crne Gore.

Načelnik ZŠ OS BiH sa delegacijom je nakon ceremonije svečanog dočeka imao prijem u Ministarstvu odbrane Crne Gore gdje se susreo sa  direktorom Direktorijata za politiku odbrane  dr. Ivanom Mašulovićem, nakon čega je prisustvovao sastanaku sa Načelnikom GŠ Vojske Crne Gore admiralom Draganom Samardžićem i njegovim saradnicima.

Službeni dio posjete je završen obilaskom Komande vazduhoplovstva Vojske Crne Gore i Centra za obuku pilota helikoptera.

Tokom posjete vođeni su razgovori o bilateralnoj saradnji između oružanih snaga dvije prijateljske i partnerske zemlje i njenom daljem unapređenju, međunardnim i regionalnim aktivnostima kao i projektima u kojima zajednički učestvujemo.

U završnom dijelu posjete, delegacija ZŠ OS BiH je prisustvovala prezentaciji Centra za obuku pilota helikoptera u Komandi Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore tokom koje se razgovaralo i o mogućnostima obuke pilota OS BiH u istom.

info – ZŠ OS BiH

6 FOTO GALERIJA