Zajednicki stab OS BiH

Pogranični susret Načelnika Zajedničkog štaba OS BiH sa Načelnikom Glavnog stožera OS Republike Hrvatske

2.10.2014

Načelnik Zajedničkog štaba OS BiH general pukovnik Anto Jeleč sa delegacijom, susreo se sa načelnikom Glavnog stožera OS R. Hrvatske generalom-zbora Dragom Lovrićem 02.10.2014. godine u Vinkovcima, R. Hrvatska.

U delegaciji Oružanih snaga BiH, uz Načelnika ZŠ OS BiH, bili su komandant Operativne komande OS BiH general major Dragan Vuković, vojni ataše u R. Hrvatskoj brigadir Nikola Zekić, načelnik Ureda za podršku NZŠ OS BiH brigadir Zdravko Rezo i oficir za vojni protokol u ZŠ OS major Đemo Kožljak.

Pogranični susret bosanskohercegovačke i hrvatske vojne delegacije dio je plana bilateralne odbrambene saradnje Bosne i Hercegovine i R. Hrvatske.

Tokom radnog susreta razgovaralo se o bilateralnoj vojnoj saradnji i njenom daljnjem razvoju u 2015. godini, mogućem razvoju saradnje na uklanjanju posljedica uzrokovanih prirodnim katastrofama i ljudskim utjecajem, obukom i edukacijom pripadnika OS dvije prijateljske zemlje, saradnjom centara za obuku, trenutnom statusu i nastavku saradnje u razvoju projekta Balkanskog regionalnog pristupa zračnoj odbrani (BRAAD) kao i o reformama OS.

Na kraju radnog sastanaka, sa zadovoljstvom je zajednički konstatirano da je dosadašnja izuzetno dobra bilateralana suradnja OS dvije prijateljske zemlje uspješna, ali da se neprekidno unaprijeđuje i razvija.

Info-ZŠ OS BiH

6 FOTO GALERIJA