Zajednicki stab OS BiH

Posjeta delegacije Uprave za obavještajno-sigurnosne poslove Glavnog štaba Vojske R. Slovenije Oružanim snagama BiH

17.10.2014

U zvaničnoj posjeti Upravi za obavještajne poslove i sigurnost (J2) Zajedničkog štaba OS BiH, u periodu od 14. do 16.10.2014. godine boravila je delegacija Uprave za obavještajno – sigurnosne poslove (J2) Glavnog štaba Vojske R. Slovenije.

Domaćin posjete bio je brigadir Sinan Hrelja, načelnik Uprave za obavještajne poslove i sigurnost (J2) ZŠ OS BiH.

Delegaciju Vojske R. Slovenije je predvodio načelnik Uprave J2, pukovnik Pavel Jereb. Posjeta predstavlja nastavak veoma uspješne bilateralne saradnje obavještajno-sigurnosnih struktura OS dvije susjedne i prijateljske zemlje koja otvara mogućnost za proširenje iste.

U svom uvodnom obraćanju, brigadir Hrelja je poželio dobrodošlicu delegaciji Vojske R. Slovenije, zaželio im ugodan boravak u našoj zemlji, te je tom prilikom istakao važnost ovog vida bilateralne saradnje u procesu izgradnje većeg međusobnog povjerenja i unaprijeđenja dalje saradnje u budućnosti.

Nakon toga, delegacije su održale veoma uspješan radni sastanak sa razmjenom mišljenja i iskustava o perspektivama razvoja vojno-obavještajnih poslova u OS dvije zemlje. Na radnom sastanku, delegaciji Vojske R. Slovenije pridružio se vojno-diplomatski predstavnik R. Slovenije u BiH, brigadir Jožef Murko. 

Info- ZŠ OS BiH