Zajednicki stab OS BiH

Održan informativni brifing i okrugli sto sa Asocijacijom VDP–a akreditiranih u BiH

20.11.2014

U organizaciji Zajedničkog štaba OS BiH, načelnik Zajedničkog štaba OS BiH general-pukovnik Anto Jeleč, zamjenik načelnika ZŠ za operacije general major Mirko Tepšić, sa saradnicima, u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu, 20.11.2014. godine, održali su informativni brifing i okrugli sto za vojno-diplomatske predstavnike akreditirane u BiH.
Tradicionalno održavanje informativnog brifinga i okruglog stola za vojno-diplomatske predstavnike akreditirane u BiH imalo je za cilj informiranje vojno-diplomatskih predstavnika akreditiranih u BiH o najznačajnijim aktivnostima OS BiH tokom 2014. godine.

Na početku informativnog brifinga i okruglog stola predstavnicima vojno-diplomatskog kora akreditiranog u BiH obratio se načelnik Zajedničkog štaba OS BiH, general-pukovnik Anto Jeleč i tom prilikom zaželio im dobrodošlicu i izrazio zahvalnost za veoma uspješnu saradnju tokom 2014. godine, uz želju da se istim tempom saradnja nastavi i u 2015. godini.

Također, tokom održavanja informativnog brifinga i okruglog stola prisutnima se obratio doajen Asocijacije vojno-diplomatskih predstavnika akreditiranih u BiH, dr. brigadir Michel Pesendorf, koji se zahvalio na dosadašnjoj uspješnoj saradnji i podsjetio na važne događaje u BiH tokom 2014. godine, a u kojima su OS BiH dale svoj puni doprinos.
U nastavku aktivnosti načelnik Uprave J5 ZŠ OS BiH, brigadir Purković prezentirao je informativni brifig o najznačajnijim aktivnostima OS BiH tokom 2014. godine.

Info-ZŠ

4 FOTO GALERIJA