Zajednicki stab OS BiH

Načelnik Zajedničkog štaba OS BiH primio u nastupnu posjetu Ambasadoricu Republike Francuske u BiH

5.12.2014

Načelnik Zajedničkog štaba OS BiH general pukovnik Anto Jeleč je dana 05.12.2014. godine u ZŠ OS BiH primio u nastupnu posjetu ambasadoricu Republike Francuske u BiH, gospođu Claire Bodony.

Tokom posjete su razmijenjena mišljenja o dosadašnjoj bilateralnoj saradnji iz oblasti odbrane između BiH i R. Francuske, kao i o pravcima daljeg razvoja i unapređenja saradnje dvije prijateljske zemlje.

Također, tom prilikom general Jeleč je upoznao NJ.E. gospođu Claire Bodony o procesu zanavljanja personala u OS BiH, sposobnostima OS BiH u operacijama humanitarnog deminiranja i podrške koju pružaju EOD timovi OS BiH, pomoći civilnim strukturama vlasti u BiH koju pružaju OS BiH, kao i o uspješnoj saradnji sa pripadnicima EUFOR-a u BiH.

Na kraju se General Jeleč zahvalio NJ.E. gospođi Claire Bodony na posjeti, gdje su sa zadovoljstvom zajednički konstatovali da je dosadašnja bilateralna saradnja BiH i R. Francuske bila uspješna, uz uvjerenja da će buduća saradnja biti još konkretnija, bolja i uspješnija.

Info- ZŠ OS BiH