Zajednicki stab OS BiH

U okviru programa M2M održana radionica o politikama i strategijama upravljanja ljudskim resursima i upravljanju karijerom u MO BiH i OS BiH

27.2.2015

U okviru programa M2M u periodu od 24.02. do 26.02.2015. godine u Domu OS BiH u Sarajevu kao nastavak januarskog seminara, održana je radionica u okviru koje je razgovarano o politikama i strategijama upravljanja ljudskim resursima i upravljanju karijerom u Ministarstvu odbrane BiH i Oružanim snagama BiH s ciljem kvalitetne procjene postojećeg sistema.

Radionici, pored državnih službenika iz Ministarstva odbrane BiH i oficira Oružanih snaga BiH, prisustvovali su i eksperti RAND tima angažovanih od strane Ureda za odbrambenu saradnju Ambasade SAD u BiH koji su dali stručni doprinos razgovorima na teme iz domena upravljanja ljudskim reursima, sagledavanju aktuelnih politika i njihovih limita.

Cilj događaja je definisanje mogućih opcija koje bi bile primjenjive u budućnosti i kojim bi se sistem upravljanja personalom i sistem upravljanja karijerom učinili samoodrživim.

Info- ZŠ OS BiH