Zajednicki stab OS BiH

Vojni ataše SAD-a u BiH u posjeti Zajedničkom štabu OS BiH

19.5.2015

Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga Bosne i Hercegovine general pukovnik Anto Jeleč primio je, 18.05.2015. godine u radnu posjetu odbrambenog atašea Sjedinjenih američkih država za Bosnu i Hercegovinu brigadira Scotta A. Millera.

Brigadir Miller je ovom prilikom izvršio i predstavljanje brigadira Marka Karasa iz OS SAD-a koji će ga uskoro zamijeniti na dužnosti Vojnog atašea SAD-a u BiH.

General pukovnik Anto Jeleč, iskoristio je priliku da istakne i zahvali se na dosadašnjoj uspješnoj saradnji u oblasti odbrane i izrazio nadu da će ta saradnja biti nastavljena i dodatno proširena u narednom periodu i u mandatu budućeg atašea SAD-a za BiH brigadira Karasa. Genral Jeleč je naglasio opredjeljenje Oružanih snaga Bosne i Hercegovine da što prije ispune sve uslove za nastavak puta ka euroatlantskim integracijama i istakao da naš put ka NATO-u i Europskoj uniji nema alternativu.


Tokom ovog susreta razgovaralo se o dosadašnjoj saradnji između OS BiH i OS SAD, raznim oblicima podrške koju Vlada SAD-a pruža OS BiH kroz programe vojne saradnje i pomoći, kao i o potencijalnim budućim zajedničkim projektima.

Info- ZŠ OS BiH