Zajednicki stab OS BiH

Oproštajno-nastupna posjeta zamjenika načelnika štaba snaga EUFOR-a u BiH Zajedničkom štabu OS BiH

28.7.2015

Zamjenik načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga Bosne i Hercegovine za operacije general major Mirko Tepšić je 17.07.2015. godine primio u radnu i oproštajnu posjetu aktuelnog i odlazećeg zamjenika načelnika štaba za obuku i osposobljavanje Glavne komande snaga EUFOR-a u BiH brigadira OS R. Turske Hakana Aplaka. Sastanku je prisustvovao i njegov nasljednik na ovoj visokoj i odgovornoj dužnosti brigadir OS R.Turske Cagan Tajfun.

General Tepšić se zahvalio brigadiru Aplaku na njegovom značajnom doprinosu i angažmanu tokom njegovog mandata u BiH kao i za podršku i pomoć koju snage EUFOR-a u BiH pružaju OS BiH u oblasti osposobljavanja pripadnika OS BiH, planu zajedničke obuke kao i izgradnje i jačanja operativnih sposobnosti i kapaciteta obuke naših OS. Posebno je izrazio uvjerenje da će snage EUFOR-a nastaviti sa pružanjem podrške OS BiH na već započetim kao i budućim planiranim projektima obuke, podršci svih aktivnosti OS BiH kao i proširenju i unapređenju dosadašnje uspješne saradnje.

Brigadir Aplak se zahvalio generalu Tepšiću na vrlo uspješnoj saradnji i iskazanoj prijateljskoj podršci u radu. On je izrazio čvrstu opredjeljenost snaga EUFOR-a u BiH u nastavku pružanja podrške i pomoći OS BiH na svim zajedničkim poljima saradnje te istakao svom nasljedniku brigadiru Tajfunuda može očekivati punu podršku generala Tepšića i ZŠ OS BiH u realizaciji svih zajedničkih aktivnosti“.

General Tepšić je poželio brigadiru Aplaku puno uspjeha u nastavku profesionalne karijere kao i u privatnom životu, a brigadiru Tajfunu uspjeh u budućem radu.

Info- ZŠ OS BiH