Zajednicki stab OS BiH

Oproštajno-nastupna posjeta Vojnog atašea u BiH SR Njemačke Zajedničkom štabu OS BiH

28.8.2015

Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga Bosne i Hercegovine general pukovnik Anto Jeleč je 28.08.2015. primio u oproštajnu posjetu odlazećeg vojnog atašea Ambasade SR Nјemačke u BiH, pukovnika Ruperta Stigera. Sastanku je prisustvovao i pukovnik Martin Herrman koji će zamijeniti pukovnika Stigera.

General Jeleč zahvalio se pukovniku Stigeru na njegovom značajnom doprinosu, angažmanu i pruženoj podršci Oružanim snagama Bosne i Hercegovine.

Pukovnik Stiger srdačno se zahvalio na dosadašnjoj saradnji i poželio generalu Jeleču i OS BiH uspješno izvršenje misije i zadataka OS BiH, nastavak procesa reforme kao i izgradnje i jačanja operativnih sposobnosti i kapaciteta OS BiH.

General Jeleč je izrazio dobrodošlicu pukovniku Martinu Herrmanu u BiH, poželio mu uspješan rad na visokoj i odgovornoj dužnosti i izrazio uvjerenje da će buduća uzajamna saradnja biti još bolјa i uspješnija.

Na kraju posjete, general Jeleč uručio je prigodan poklon pukovniku Stigeru, kao znak zahvalnosti OS BiH za njegov angažman u BiH u proteklom periodu.

Info-ZŠ OS BiH