Zajednicki stab OS BiH

U Vitezu održana promocija vojnog poziva i prezentacije sposobnosti i učešća OS BiH u operacijama podrške miru

2.10.2015

Prezentacija operativnih sposobnosti pripadnika Oružanih snaga, muzejska postavka na otvorenom, aktivnosti deminerskih timova i koncert vojnog orkestra Oružanih snaga BiH, održana je u Vitezu, 30.09. i 01.10.2015. godine, s ciljem informiranja javnosti i mladih generacija o značaju i ulozi Oružanih snaga BiH. Prethodno je prezentacija održana u Bihaću, Banjoj Luci, Doboju, Tuzli i Bijeljini.

Posjetioci na prostoru trgovačkog centra FIS u Vitezu imali su priliku da pogledaju dio naoružanja i vojne opreme (NVO) te da se upoznaju sa redovnim aktivnostima OS BiH i aktivnostima deminerskih jedinica. Također, na INFO pultovima mogli su dobiti detaljne informacije o prijemu u profesionalnu vojnu službu (PVS). Zainteresirani građani su imali i mogućnost da na licu mjesta popune prijavni obrazac i time pristupe javnom konkursu za prijem oficira u OS BiH.

Tom prilikom, načelnik Zajedničkog štaba OS BiH general pukovnik Anto Jeleč je 01.10.2015. godine u Vitezu izvršio obilazak i posjetio pripadnike OS BiH koji učestvuju na aktivnosti promocije vojnog poziva i prezentacije sposobnosti i učešća OS BiH u operacijama podrške miru.

General Jeleč se upoznao sa načinom realiziranja medijske promocije, izvršio obilazak radnih tačaka na otvorenoj sceni, razgovarao sa pripadnicima OS BiH gdje im je ukazao na značaju realiziranja ovakvih aktivnosti.

Do zatvaranaja javnog konkursa Oružane snage BiH će nastaviti sa realiziranjem navedenih aktivnosti u Livnu (02.10.2015.), Mostaru (03.-04.10.2015.) i Trebinju (05.10.2015).

Info- ZŠ OS BiH

7 FOTO GALERIJA