Zajednicki stab OS BiH

Donacija vojno-policijske i informatičke opreme Bataljonu vojne policije brTP od strane NATO štaba Sarajevo

15.10.2015

U kasarni “Rajlovac OS BiH”, 15.10.2015. godine, izvršena je primopredaja donirane vojno-policijske i informatičke opreme bataljonu Vojne policije brTP od strane NATO štaba Sarajevo.

Aktivnosti su prisustvovali zamjenik komandanta OK OS BiH za resurse brigadni general Ivica Jerkić, zamjenik komandanta NATO štaba u Sarajevu brigadir Petter Gjersem sa saradnicima, kao i predstavnici ZŠ OS BiH, OK OS BiH i brTP.

Nakon prihvata delegacije od strane komandanta Brigade taktičke podrške brigadira Amira Čorbe upriličen je informativni brifing komandanta Bataljona vojne policije brTP, kao i obraćanje komandanta brTP Amira Čorbe, te brigadira Pettera Gjersema, zamjenika komandanta NATO štaba u Sarajevu.               

Na kraju aktivnosti prisutnima se obratio brigadni general Ivica Jerkić koji se ovom prilikom zahvalio NATO štabu Sarajevo na doniranoj opremi te naglasio da je ovo samo nastavak dobre saradnje NATO štaba Sarajevo i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, kao i da će ova oprema sigurno doprinijeti interoperabilnosti, operativnoj spremnosti i imidžu pripadnika Bataljona vojne policije brTP, a time i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u cjelini.   

Info- brTP