SPP NG Maryland-BiH

Prezentacija pripreme, organizacije i realizacije vakcinisanja od strane Nacionalne garde Merilend

24.5.2021

Pukovnik Slobodan Simić, pomoćnik vojnog atašea BiH u SAD, zajedno sa vojno-diplomatskim korom dijela članica A5-predstavnicima Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Hrvatske te vojnim atašeom Estonije, prisustvovao je 13. maja 2021.godine prezentaciji pripreme, organizacije i realizacije vakcinisanja od strane Nacionalne garde Merilend (NGM).


Cilj prezentacije je bio da se prikažu način upotrebe i angažovanje ljudstva i materijalno-tehničkih resursa NGM za vakcinisanje stanovništva u ovoj saveznoj državi, te naglasi potreba koordinacije sa civilnim strukturama, organizacijama, institutima i medicinskim ustanovama.

Učesnici su imali mogućnosti da tokom teorijskog dijela sagledaju dio multidimenzionalnih kvantitativnih i kvalitativnih analiza te prezentacije dijela civilnog sektora i medicinskih eksperata.

U praktičnom dijelu prikazani su infrastrukturni, logistički, administrativni i transportni kapaciteti kao i medicinski angažman u privremenim mjestima za vakcinisanje u „The Baltimore Convention Center“ i „M&T Bank Stadium“.

Aktivnosti je prisustvovao i Direktor zajedničkog štaba NGM brigadni general Adam Flasch.

Info - VDP BiH u SAD

4 FOTO GALERIJA