Dan Oružanih snaga BiH

Dan Oružanih snaga BiH će biti svečano obilježen širom Bosne i Hercegovine

3.11.2014

Prvi decembar - Dan Oružanih snaga BiH će i ove godine biti prigodno obilježen u svim jedinicama i kasarnama OS BiH, kao i u svim misijama u kojima se nalaze pripadnici Oružanih snaga BiH.

Ove godine, prigodne aktivnosti će se održati prije svega u gradovima i općinama koje su bile pogođene majskim poplavama i u kojima su pripadnici Oružanih snaga BiH pružili značajnu i nesebičnu pomoć.

U saradnji sa lokalnim zajednicama u Orašju, Šamcu, Sanskom Mostu, Brčkom, Bijeljini, Žepču, Doboju i Maglaju, realizirat će se kulturno-sportski sadržaji (muzički koncerti Vojnog orkestra OS BiH i muzičkih akademija iz Sarajeva i Banja Luke, turniri u malom nogometu), prezentacije operativnih i vojnih sposobnosti Oružanih snaga BiH (TT zborovi, vojna policija, deminerske prezentacije).

Obilježavanje 9. godišnjice Dana Oružanih snaga BiH će biti još jedna prilika da se pokaže značaj saradnje Oružanih snaga BiH sa civilnim stanovništvom i civilnim organima vlasti, kao i da se pokaže spremnost i efikasnost Oružanih snaga BiH u ispunjavanju jedne od misija i zadataka Oružanih snaga BiH.

Ured za odnose s javnošću
Telefon: (033) 286-680, telefax (033) 286-685
E-mail: info@mod.gov.ba