Dan Oružanih snaga BiH

Održan revijalni turnir u malom fudbalu u povodu Dana OS BiH

28.11.2014

U organizaciji Oružanih snaga BiH u skladu Planu obilježavanja 1. decembra Dana OS BiH u sportskoj dvorani „Ramiz Salčin“ na Mojmilu u Sarajevu održan je revijalni turnir u malom fudbalu.

Na revijalnom turniru učestvovalo je osam ekipa od čega pet ekipa iz sastava OS BiH, te ekipe Državne Granične Službe (DGS), Državne Agencije za Istragu i Zaštitu (SIPA) i MUP-a  Kantona Sarajevo.

Ceremonija otvaranja takmičenja uslijedila je nakon žrijebanja, a postrojenim ekipama obratio se Načelnik odjeljenja za fizičku aktivnost i sport u ZŠ OS BiH, brigadir Amer Duraković, koji je svim takmičarima poželio dobrodošlicu, ugodan boravak, dobro druženje, te fer i korektnu igru.

Odigravanjem prve utakmice između ekipa MUP-a Kantona Sarajevo i SIPA-e počelo je takmičenje na kojem je ukupno odigrano 8 utakmica.

Pobjednik ovogodišnjeg revijalnog turnira u malom fudbalu je futsal reprezentacija OS BiH, koja je u finalnoj utakmici porazila momčad MUP-a Kantona Sarajevo rezultatom 7:1. Treće mjesto osvojila je ekipa Operativne komande, dok je ekipa MO i ZŠ OS BiH osvojila četvrto mjesto. Najbolji strijelac takmičenja je vojnik Boris Varešković iz ekipe futsal reprezentacije OS BiH, za najboljeg igrača turnira proglašen je Edin Velagić iz ekipe MUP-a Kantona, a za najboljeg golmana, pukovnik Željko Radović iz ekipe futsal reprezentacije OS BiH.                                                                                                                 

Pehare i diplome za tri prvoplasirane ekipe, najboljeg igrača, strijelca i golmana, uručio je zamjenik Komandanta OK OS BiH za operacije, brigadir Mirsad Ahmić, čime je revijalni turnir u malom fudbalu završen.

Info- ZŠ OS BiH

8 FOTO GALERIJA