Dan Oružanih snaga BiH

Ured VDP BiH u Republici Hrvatskoj organizovao prijem u hotelu Sheraton u Zagrebu u povodu 1. decembra Dana OS BiH

4.12.2014

Dana 03.12.2014. godine u zagrebačkom hotelu „Sheraton“ je održan prijem u povodu 1. decembra - Dana OS BiH. Domaćini prijema su bili Ambasador BiH u Republici Hrvatskoj, NJ.E. Azra Kalajdžisalihović i brigadir Nikola Zekić, vojni ataše BiH u Republici Hrvatskoj sa suprugom.

Prijemu su također prisustvovali direktor RACVIAC, Nj.E. Branimir Mandić, vojni predstavnik BiH u RACVIAC, pukovnik Josip Mlakić, svi članovi Ambasade i Konzulata BiH u Republici Hrvatskoj, te pripadnici OS Bosne i Hercegovine koji su na školovanju na HVU “Petar Zrinski“.

Prijemu se odazvao veliki broj zvanica iz političkog, diplomatskog, vojnog i javnog života. Prijemu je prisustvovalo 19 amabasadora akreditovanih u Republici Hrvatskoj, svi vojni atašei akreditovani u Republici Hrvatskoj, predstavnici Ministarstva odbrane i oružanih snaga RH, predstavnici MUP RH i predstavnici MVEP RH.

Ambasador BiH u Republici Hrvatskoj, NJ.E. Azra Kalajđžisalihović obraćajući se prisutnima i čestitajući Dan Oružanih snaga pripadnicima OS BiH istakla je da u vrijeme poplava u Bosni i Hercegovini pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine nisu štedjeli truda i rizikovali su svoje živote da spase ljude i imovinu. Vještina i hrabrost koju su pripadnici OS BiH pokazali za vrijeme poplava mnogo govore o njihovoj posvećnosti zemlji i njenim građanima.

Vojni ataše BiH u Republici Hrvatskoj, brigadir Nikola Zekić obraćajući se prisutnima, istakao je aktivnosti Oružanih snaga BiH u 2014. godini, te naglasio da su u svim ovim aktivnostima Oružane snage BiH pokazale svoju efikasnost, snagu i funkcionalnost. Posebno je istakao naročitu saradnju sa Ministarstvom odbrane i Oružanim snagama Republike Hrvatske, što dokazuje intezivnija saradnja dviju oružanih snaga u obuci i edukaciji, te u zajedničkom učešću u mirovnim misijama.

Info- Ured VDP BiH u Republici Hrvatskoj

5 FOTO GALERIJA