Dan Oružanih snaga BiH

Obilježen Dan Oružanih snaga BiH u kasarni „Kozara“ u Banja Luci

30.11.2015

Svečanim postrojavanjem komandi i jedinica na lokaciji kasarna „Kozara“ u Banja Luci 30.11.2015. godine obilježena je 10. godišnjica od formiranja Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

U svojstvu domaćina, prisutnima se obratio komandant 6.pbr brigadni general Radovan Ilić, koji je podsjetio na značaj ovog događaja, te najznačajnije rezultate postignute u prethodnom periodu. Istakao je da smo uspjeli sposobnost jedinica za pomoć civilnim organima u slučaju prirodnih katastrofa i nesreća značajno unaprijediti, a samu pomoć efikasno smo pružili kada god je to trebalo. Učešće u mirovnim operacijama sada provodimo sa značajnim ugledom i autoritetom u dijelu operacija u kojima učestvujemo.

Prisutnima se obratio i komandant Komande podrške OS BiH general major Husein Tursunović koji je čestitao pripadnicima OS BiH 10.godišnjicu od formiranja OS BiH uz isticanje posebnih uspjeha Oružanih snaga.

Nakon obraćanja generala Ilića i Tursunovića, pročitane su naredbe o stimulativnim mjerama.

Svečanosti u kasarni „Kozara“ prisustvovali su i predstavnici civilnih struktura vlasti, MUP-a Republike Srpske, Obavještano-sigurnosne agencije, Agencije za istrage i zaštitu te predstavnici NATO-a i EUFOR-a u BiH.

Info 6.pbr