Dan Oružanih snaga BiH

Obilježavanje desete godišnjice OS BiH u kasarni „Miloš Obilić“ Pale

2.12.2015

Svečanim postrojavanjem pripadnika Komande i jedinica bataljona veze Brigade taktičke podrške, 30.11.2015. godine, u kasarni „Miloš Obilić“ Pale obilježena je deseta godišnjica Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Izvršni oficir Bataljona veze major Sulejman Salihagić, obratio se prisutnima te naglasio aktivnosti i zadatke koje realizuje jedinica, rezultate rada u protekloj godini kao i težišne zadatke za naredni period. Povodom ovog značajnog datuma uručene su i pohvale najboljim pojedincima bataljona za ostvarene rezultate i zalaganje tokom tekuće godine, kao i pojedincima koji su postigli dobre rezultate u sportskim takmičenjima.

Ceremoniji obilježavanja jubilarne, desete godišnjice Oružanih snaga Bosne i Hercegovine su prisustvovali i predstavnici civilnih struktura vlasti i vjerskih zajednica sa područja grada Istočno Sarajevo, općina Pale i Pale F BiH. Major Salihagić je u svom obraćanju posebno istakao dobru saradnju sa predstavnicima lokalnih zajednica, zahvalio se na posjeti i uputio poziv za ponovno druženje u narednom periodu.

Info- brTP