Dan Oružanih snaga BiH

Održana svečanost u povodu obilježavanja 1. decembra ,,Dana OS BiH“ u kasarni ,,Vojvoda Radomir Putnik” u Doboju

9.12.2015

U kasarni ,,Vojvoda Radomir Putnik” u Doboju, 30.11.2015. godine, obilježena je deseta godišnjica od formiranja Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. Tom prilikom izvršeno je postrojavanje jedinica artiljerijskog bataljona 6. pješadijske brigade i Komande logistike OS BiH.

Obilježavanje ,,Dana OS BiH“ je počelo dočekom mnogobrojnih uvaženih gostiju: predstavnika civilnih institucija grada Doboja (Doboj-istok i Doboj–jug), vjerskih službenika, predstavnika poljskog kontigenta EUFOR-a (LOT-tim u gradu Doboju), penzionisanih pripadnika OS BiH i predstavnika lokalnih medija u Doboju.
Nakon toga uslijedila je predaja raporta, a zatim prigodan govor komandanta Komande logistike OS BiH i ujedno komanadanta kasarne ,,Vojvoda Radomir Putnik” brigadira Rusmira Mrkovića. Zatim je uslijedilo čitanje stimulativnih mjera, nagrada i pohvala za najuspješnije i najzaslužnije pripadnike Komande logistike i artiljerijskog bataljona u 2015. godini.
Poslije oficijelnog dijela vojničke svečanosti, aktivnosti su nastavljene predviđenim protokolom ,,Dani otvorenih vrata“ za goste kroz realizaciju Taktičko-tehničkog zbora (TT-zbor) naoružanja i vojne opreme (NVO), a koji su pripremili i prezentovali pripadnici artiljerijskog bataljona.
Na kraju za sve goste i pripadnike OS BiH, upriličeno je druženje uz koktel i svečani ručak u vojničkom restoranu u kasarni ,,Vojvoda Radomir Putnik Doboj, čime je još jednom pokazana transparentnost i otvorenost OS BiH.
Info- 6.pbr