Dan Oružanih snaga BiH

U Ankari upriličen svečani prijem u povodu jubilarne 10. godišnjice Oružanih snaga BiH

9.12.2015

U povodu 1. decembra - Dana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, 09.12.2015. godine upriličen je svečani prijem čiji domaćini su bili vojni ataše BiH u Republici Turskoj brigadir Džemal Mašinović u saradnji sa Ambasadom BiH u Turskoj, te zamjenik komandanta NZŠ OS BiH general major Senad Mašović.

Prijemu za više od 400 zvanica prisustvovali su predstavnici diplomatskog kora, među kojima su bili ambasadori i predstavnici ambasada drugih zemalja, kao i vojno-diplomatski predstavnici akreditovani u Ankari.

Brojnu delegaciju Nacionalnog ministarstva odbrane i Oružanih snaga Republike Turske, predvodio je načelnik Generalštaba vojske Rep. Turske general Hulusi Akar.

Pored navedenih prijemu su prisustvovali počasni konzuli Bosne i Hercegovine u Republici Turskoj, ugledni poslovni ljudi porijeklom sa naših prostora, univerzitetski profesori i bosanskohercegovački studenti u Ankari, naši kadeti na Vojnoj akademiji kopnene vojske u Ankari, predstavnici medija i drugi koji su svojim prisustvom došli uveličati obilježavanje Dana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

U svome obraćanju brigadir Mašinović istakao je: „Samo 10 godina nakon formiranja OS BiH su postale respektabilan partner na međunarodnom nivou svojim učešćem u međunarodnim misijama i najfunkcionalniji dio BiH društva.“ U nastavku obraćanja, brigadir se zahvalio Republici Turskoj i njenim Oružanim snagama na prijateljskoj saradnji i podršci koju pružaju Bosni i Hercegovini i njenim Oružanim snagama.

Ured za odnose s javnošću
Kontakt tel.: 033/286-680, fax 033/286-685,
e-mail: info@mod.gov.ba

7 FOTO GALERIJA