Dan Oružanih snaga BiH

Održan svečani prijem u povodu desete godišnjice osnivanja OS BiH u Beogradu

18.12.2015

Deseta godišnjica Oružanih snaga Bosne i Hercegovine obilježena je svečanim prijemom, 03.12.2015. godine u Vili Jelena u Beogradu, kojeg su organizirali vojni ataše Bosne i Hercegovine u Republici Srbiji brigadir Robert Sušac uz podršku Ambasade Bosne i Hercegovine u Beogradu.

Prijem je otpočeo intoniranjem himni Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, te minutom šutnje za ubijene pripadnike OS BiH, nakon čega su se prisutnim obratili brigadir Robert Sušac i ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Srbiji Nj.E. Lazar Mirkić.

Također, prijemu su prisustvovali i zamjenik ministra odbrane Bosne i Hercegovine gospodin Boris Jerinić, kao i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine gospodin Igor Crnadak.

Pored vojnih atašea, akreditiranih u Republici Srbiji, i vojnih savjetnika u Uredu NATO-a u Republici Srbiji, prijemu je prisustvovao veći broj ambasadora i ostalih članova diplomatskog kora, kao i predstavnici civilnih institucija. Delegacije Ministarstva odbrane Republike Srbije i Vojske R. Srbije predvodili su oba državna sekretara Ministarstva odbrane, kao i veći broj generala Vojske R. Srbije.

Info-VDP BiH u R. Srbiji

3 FOTO GALERIJA