Dan Oružanih snaga BiH

„Dan otvorenih vrata“ povodom 11. godišnjice Dana OS BiH u kasarni „Kosova“

10.11.2016

Povodom obilježavanja 1.decembra - Dana OS BiH na lokaciji kasarne OS BiH „Kosova“ je 10.11.2016.godine realizovan „Dan otvorenih vrata“.

U okviru ove manifestacije organizovano je sportsko takmičenje u malom nogometu, odbojci i rukometu, u kojem su učestvovale osnovne škole sa područja BPK-a i to: „Fahrudin Fahro Baščelija“, „Husein efendija Đozo“, „Mehmedalija Mak Dizdar“, „Hasan Turčalo Brzi“ i „Ustikolina“ , kao i Osnovna škola „Fatima Gunić“ iz Kantona Sarajevo.

Pored navedenih učesnika, manifestaciji su prisustvovala i djeca sa posebnim potrebama „Nada“ Rudo i LOT-tim EUFOR-a Višegrad. Kroz mnogobrojne sportske sadržaje prezentovan je i TT zbor MTS-a koja se nalaze na upotrebi u jedinici. Gostima je prikazana  vježba „Vatrena moć pješadije“. Na lokaciji je boravila ekipa Transfuziološke medicine  FBiH iz Sarajeva gdje su pripadnici 3pb/4.pbr OS BiH dobrovoljnim darivanjem krvi  donirali 29 krvnih jedinica. Nakon završenih sadržaja upriličen je svečani ručak za sve prisutne. Navedenu aktivnost propratili su lokalni mediji RTV BPK-a Goražde.

Komandant 3.pb major Mirnes Čosić je u svom obraćanju gostima i medijima  naglasio da se “Dani otvorenih vrata“  u kasarni „Kosova„ organizuju povodom 11. godišnjice OS BiH sa ciljem približavanja aktivnosti OS BiH najmlađoj našoj populaciji, učenicima osnovnih škola sa prostora BPK-a i KS „među kojima su i mališani koji će u budućnosti možda stajati  u našem stroju.“ Nakon završetka sportskih takmičenja pobjedničkin ekipama su uručeni pehari i diplome.

info-4.pbr

8 FOTO GALERIJA