Dan Oružanih snaga BiH

Dan otvorenih vrata u 3.pb/5.pbr OS BiH

18.11.2016

U povodu Dana OS BiH pripadnici 3. pješadijskog bataljona 5. pješadijske brigade organizirali su “Dan otvorenih vrata” u kasarni „Vojvoda Stepa Stepanović“ Bijeljina, 16.11.2016. godine.

Tom prilikom upriličen je doček za učenike osnovnih i srednjih škola sa područja Grada Bijeljine te rukovodstva i personala civilnih institucija Bijeljine.

Komandant bataljona pukovnik Sreten Milošević istakao je da je ponosni domaćin puku Bijeljine, prije svega djeci iz osnovnih i srednjih škola.

Akcija „Dan otvorenih vrata“ ima više ciljeva i podrazumijeva niz efekata koje želimo da postignemo. „Prije svega želimo da predstavimo građanima čime raspolažemo, kako živimo i šta radimo, a potom da mlađu populaciju, koja se još nije opredijelila za službu kojom će se baviti, animiramo i prikažemo atraktivnosti vojničkog poziva kako profesionalnog vojnika tako i podoficira i oficira“, rekao je komandant bataljona  pukovnik Sreten Milošević.    

U okviru „Dana otvorenih vrata“ posjetioci su mogli vidjeti gdje vojnici žive, šta rade i na kojim se sredstvima obučavaju, a prikazan je i dio naoružanja i opreme koju pripadnici batljona koriste.

Također, pripadnici bataljona su organizirali turnir u malom nogometu na kojem su učestvovale  ekipe institucija, organizacija i klubova koje koriste sportske i druge kapacitete kasarne „Vojvoda Stepa Stepanović“, a pobjednik je bila ekipa 3. pješadijskog bataljona. Aktivnost je uspješno realizirana na obostrano zadovoljstvo svih, uz srdačne pozdrave do sljedećeg susreta.

Info- 5.pbr

3 FOTO GALERIJA