Dan Oružanih snaga BiH

Dani otvorenih vrata u kasarni „Miralem Jugo“

24.11.2016

U sklopu obilježavanja Jedanaeste godišnjice osnivanja OS BiH, u kasarni „Miralem Jugo“ u Livču kod Mostara, dana 23.11.2016. godine realizovana je manifestacija „Dani otvorenih vrata“.

Domaćin, Artiljerijski bataljon 4. pješadijske brigade, organizovao je TT zbor oruđa, oružja te sredstava veze s kojima raspolaže jedinica na pisti kasarne „Miralem Jugo“.

Za osnovce iz OŠ Vrapčići, OŠ Potoci, Prve osnovne škole iz Konjica te učenika iz škole sa posebnim potrebama „Egipatsko selo“ Mostar, organizovano je takmičenje u streljaštvu i zračne puške.

Također, u sklopu istog takmičenja učestvovali su i predstavnici Civilne zaštite i Vatrogasno društvo Mostar, predstvnici PU „Sjever“ iz Potoka te domaća ekipa Artiljerijskog bataljona.

U sali KTB kasarne održan je šahovski turnir otvorenog tipa koji je sudio međunarodni šahovski sudija Omer Faladžić.

Pobjednicima su uručene diplome za postignute rezultate, a osnovci su ispraćeni kućama uz vojničku ručak i marendu.

Cilj manifestacije „Dani otvorenih vrata“ je, osim obilježavanja Dana OS BiH, saradnja sa civilnim strukturama, što je u potpunosti ostvareno i kroz ovu današnju manifestaciju. Lokalna zajednica i lokalni mediji, koji su boravili u kasarni, naglasili su da su proveli jedan interesantan i zanimljiv dan te da će se i ubuduće rado odazivati ovakvim i sličnim manifestacijama, produžavajući dobru saradnju lokalne zajednice sa OS BiH.

Info-4.pbr

4 FOTO GALERIJA