Dan Oružanih snaga BiH

Dan otvorenih vrata u 5. pješadijskoj brigadi

24.11.2016

Tradicionalno i ove godine u povodu obilježavanja 11. godišnjice osnivanja Oružanih snaga BiH, 24. novembra 2016. godine na lokaciji razmještaja komande 5. pješadijske brigade OS BiH u kasarni i aerodromu „Dubrave” Živinice, realizirana je manifestacija „Dani otvorenih vrata” kojoj su prisustvovali uvjek dragi gosti, učenici iz osnovnih škola „Vukovije” – Kalesija, „Dubrave Gornje” – Živinice, „Kalesija”- Kalesija i „Tinje” Srebrenik.

Učenicima je prikazan dio operativnih sposobnosti vojne policije i izviđača kroz pokazne vježbe, što je oduševilo posjetioce. Borbena sredstva i sisteme pokazali su pripadnici oklopno-mehanizirane jedinice i čete ABHO brTP te vod veze 5. pbr. Sendviče i osvježenje pripremili su djelatnici 5.blp/KL.

Manifestacija „Dani otvorenih vrata”, u povodu obilježavanja godišnjice OS BiH, realizira se na svim lokacijama 5. pbr, a pripadnici brigade su još jednom na najbolji način predstavili OS BiH, posebno u smislu otvorenosti i transparentnosti OS BiH prema javnosti, što su potvrdila nasmijana lica mališana.

Info-5. pbr

11 FOTO GALERIJA