Dan Oružanih snaga BiH

Dani otvorenih vrata u kasarni Rajlovac

25.11.2016

Povodom Dana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, 24. novembra je kroz aktivnost “Dani otvorenih vrata” prezentovan dio opreme i sredstava Brigade taktičke podrške, Brigade zračnih snaga i protivzračne odbrane i 8. bataljona logističke podrške u kasarni “Rajlovac OS BiH”.

Gosti manifestacije su bili učenici i nastavnici srednjih i osnovnih škola, kao i djeca iz vrtića predškolskog uzrasta sa područja Kantona Sarajevo. Poligon, na kome su bila izložena sredstva i oprema, danas je bio šarena pozornica koju je posjetilo oko 650 djece. Kasarnu “Rajlovac OS BiH” je ispunjavao dječiji žamor i smijeh i svi prisutni su sa oduševljenjem obilazili radne tačke, postavljali pitanja i komentarisali prezentovano. Veliki broj djece je izrazio želju i za aktiviranje u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine u budućnosti, te je ovo jedan od najboljih načina promocije vojnog poziva i približavanje i uspostavljanje dobre saradnje sa lokalnom zajednicom.

Manifestacija “Dani otvorenih vrata” je završena u restoranu kasarne “Rajlovac OS BiH” gdje su naši mališani imali priliku da pojedu vojnički grah i kompletiraju utiske u ovom prelijepom sunčanom danu u kome su svojom posjetom ukrasili kasarnu “Rajlovac OS BiH”.

Info-brTP

14 FOTO GALERIJA