Dan Oružanih snaga BiH

Obilježen Dan OS BiH na lokacijama 4. pbr

29.11.2016

U okviru niza aktivnosti, kojima komanda i jedinice 4. pješadijske brigade ove godine obilježavaju 1. decembar - Dan Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i jedanaestu godišnjicu formiranja OS BiH u kasarnama OS BiH „Božan Šimović“ Čapljina, „Ante Bruno Bušić“ Livno, „Bilećki borci“ Bileća, „Kosova“ Ustikolina i „Miralem Jugo“ Livač, 29.11.2016. godine održano je svečano postrojavanje komandi i jedinica Oružanih snaga BiH razmještenih na ovim lokacijama.

Svečanostima su, pored pripadnika OS BiH, prisustvovali predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti općinskih i kantonalnih nivoa, predstavnici EUFOR-a, lokalne i granične policije i civilne zaštite.

Nakon izvršene smotre jedinica, komandant 4. pbr brigadni general Tomo Kolenda i komandanti bataljona prigodnim su se riječima obratili pripadnicima jedinica OS BiH smještenim u kasarnama 4. pbr, istakavši da: „Oružane snage daju snažan doprinos stabilnosti i sigurnosti u Bosni i Hercegovini kao i snažan doprinos u rješavanju problema izazvanih elementarnim nepogodama.“ Posebno je naglašen doprinos pješadijske jedinice brigade, koja se trenutno nalazi na izvršenju zahtjevne mirovne misije u Islamskoj Republici Afganistan.

Na kraju svog obraćanja, general Kolenda istakao je uspjeh pripadnika deklarisane čete 1.pb po PARP-u, koji su sredinom godine na poligonu za obuku Manjača, ispunili postavljene standarde po konceptu operativne sposobnosti SEL-2.

Ovo je bila i prilika da se za postignute rezultate u radu najboljim pripadnicima ove jedinice uruče nagrade i pohvale.

Info-4. pbr

12 FOTO GALERIJA