Dan Oružanih snaga BiH

Održan revijalni turnir u malom fudbalu u povodu Dana OS BiH

24.11.2016

U organizaciji Oružanih snaga BiH u skladu sa Planom obilježavanja 1. decembra Dana OS BiH u sportskoj dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu u Sarajevu, 24.11.2016. godine, održan je revijalni turnir u malom fudbalu.

Na turniru je učestvovalo pet ekipa od čega dvije ekipe iz sastava OS BiH (ekipa ZŠ OS BiH i OK OS BiH), te ekipe Ministarstva sigurnosti BiH, Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) i MUP-a Kantona Sarajevo.

 

Ceremonija otvaranja takmičenja uslijedila je nakon žrijebanja, a postrojenim ekipama obratio se načelnik odjeljenja za fizičku aktivnost i sport u ZŠ OS BiH, brigadir Fahir Čamdžić, koji je svim takmičarima poželio dobrodošlicu, ugodan boravak, dobro druženje, te fer i korektnu igru.

 

Odigravanjem prve utakmice između ekipa OK OS BiH i MUP-a Kantona Sarajevo počelo je takmičenje na kojem je ukupno odigrano 8 utakmica.

 

Pobjednik ovogodišnjeg revijalnog turnira u malom fudbalu, kao i prošle godine, je ekipa MUP-a Kantona Sarajeva, koja je u finalnoj utakmici porazila momčad OK OS BiH rezultatom 3:1. Treće mjesto osvojila je ekipa Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) pobjedivši ekipu ZŠ OS BiH rezultatom 2:0, dok je ekipa Ministarstva sigurnosti BiH osvojila peto mjesto. Najbolji strijelac takmičenja je Haris Mešanović iz ekipe MUP-a Kantona Sarajevo, za najboljeg igrača turnira proglašen je Admir Musić iz ekipe MUP-a KS, a za najboljeg golmana Benjamin Džanko iz ekipe OK OS BiH.

 

Pehare i diplome za tri prvoplasirane ekipe, najboljeg igrača, strijelca i golmana, uručio je brigadir Fahir Čamdžić, čime je revijalni turnir u malom fudbalu završen.

Istog dana, održan je turnir u malom fudbalu za djecu do 10 godina u sportskom centru „Tango“, Istočno Sarajevo.

11 FOTO GALERIJA