Dan Oružanih snaga BiH

Svečano postrojavanje u povodu obilježavanja Dana Oružanih snaga BiH u kasarni „Rajlovac OS BiH“

30.11.2016

U povodu 1. decembra - Dana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, na lokaciji kasarne „Rajlovac OS BiH“, 29. novembra upriličeno je svečano postrojavanje jedinica koje su stacionirane u kasarni.

Svečano postrojavanje je počelo predajom raporta komandantu kasarne „Rajlovac OS BiH“ brigadiru Amiru Čorbi, nastavljeno intoniranjem državne himne u izvedbi Vojnog orkestra OS BiH, a zatim prigodnim obraćanjem komandanta kasarne. Brigadir Čorbo je prije svega svim prisutnim čestitao Dan Oružanih snaga BiH, a potom istakao da su sve jedinice iz ove kasarne u protekloj godini uradile mnogo na svim poljima što se, između ostalog, ogleda kroz kvalitetnu obuku, pomoć civilnom stanovništvu, učešće jedinica u operacijama podrške miru. U nastavku je pročitana čestitka komandanta Operativne komande Oružanih snaga BiH, a svečanost je završena čitanjem naređenja načelnika ZŠ OS BiH, komandanta OK OS BiH, komandanta Brigade taktičke podrške i komandanta Zračnih snaga i protivzračne odbrane i uručivanjem pohvala iz nadležnosti komandanta brigade.

Poslije svečanog postrojavanja, svi prisutni su prešli u restoran kasarne, gdje je upriličen zajednički ručak u povodu obilježavanja Dana oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Info- brTP

5 FOTO GALERIJA