Dan Oružanih snaga BiH

Svečano postrojavanje jedinica u kasarni „Kozara“ povodom obilježavanja Dana OS BiH

30.11.2016

Dana 29.11.2016.god. na lokaciji kasarne „Kozara“ u Banja Luci, povodom obilježavanja godišnjice formiranja OS BiH, izvršeno je svečano postrojavanje komandi i jedinica razmještenih u kasarni “Kozara” te organizovani “Dan otvorenih vrata” kroz taktičko-tehnički zbor dijela naoružanja i opreme.

Nakon prijema zvanica iz javnog i političkog života i međunarodnih snaga u BiH, ceremonija obilježavanja godišnjice formiranja OS BiH počela je predajom raporta komandantu kasarne “Kozara”, brigadnom generalu Radovanu Iliću te intoniranjem državne himne.

Svečanom stroju su se obratili komandant 6.pbr, ujedno i komandant kasarne brigadni general Radovan Ilić i komandant Komande za podršku OS BiH general-major Husein Tursunović.

Oni su u svom obraćanju još jednom ponovili put formiranja i razvoja OS BiH te značaj i ulogu OS BiH kako na lokalnom tako i na državnom nivou. Istaknuta je važnost budućeg razvoja OS BiH u cilju izvršenja misije i zakonom utvrđenih obaveza.

 “Dani otvorenih vrata” su realizovani uz izuzetnu posjećenost polaznika osnovnih i srednjih škola, fakulteta te vrtića iz Banja Luke.

Info:6pbr

9 FOTO GALERIJA