Dan Oružanih snaga BiH

11. godišnjica Oružanih snaga Bosne i Hercegovine obilježena u Republici Austriji

16.12.2016

Dana 15.12.2016. godine u atrijumu hotela „De France“, u bečkom prvom okrugu, svečano je obilježena jedanaesta godišnjica Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Svečani prijem su organizovali brigadir Slobodan Tanasilović, vojni ataše Bosne i Hercegovine u Republici Austriji i vojni savjetnik u Misiji Bosne i Hercegovine pri OSCE-u, UN-u i dr. međunarodnim organizacijama , uz podršku Ambasade Bosne i Hercegovine i Misije Bosne i Hercegovine pri OSCE-u. Na početku prijema prisutnima obratili brigadir Slobodan Tanasilović, Nj.E. Tomislav Leko, ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Austriji, kao i Nj.E. Sanjin Halimović, ambasador Bosne i Hercegovine pri OSCE-u, UN im drugim međunarodnim organizacijama.

Na samom prijemu prisustvovali su vojni atašei akreditovani u Republici Austriji i vojni savjetnici akreditovani pri misijama i stalnim predstavništvima pri OSCE-u, kao i veći broj ambasadora akreditovani u Republici Austriji i ostali članovi diplomatskog kora, kao i predstavnici civilnih institucija. Delegaciju Ministarstva odbrane i sporta i Oružanih snaga Republike Austrije predvodio je general-potpukovnik Bernard Bajer (Bernhard Bair), Zamjenik načelnika Generalštaba Oružanih snaga Republike Austrije. Ovu svečanost svojim prisustvom posebno su uveličali predstavnici Parlamenta Bosne i Hercegovine, kao i predstavnici verifikacijskih centara i članovi Subregionalne konsultativne komisije iz Crne Gore, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

11 FOTO GALERIJA