Dan Oružanih snaga BiH

Dan otvorenih vrata u 2.pb/5.pbr OS BiH

16.11.2017

U povodu obilježavanja Dana Oružanih snaga BiH, 1. decembra, na lokaciji kasarne „Mato Lučić Maturica“ Kiseljak, 16.11.2017. godine realizovana je manifestacija „Dan otvorenih vrata“.

Ova manifestacija u organizaciji 2. pješadijskog bataljona 5. pješadijske brigade OS BiH prerasla je u tradicionalnu aktivnost kojoj se raduju i željno je iščekuju naši dragi gosti kao i pripadnici jedinice.

Tokom manifestacije, kasarnu „Mato Lučić Maturica“ Kiseljak posjetilo je oko 200 učenika i personala osnovnih škola s područja općina Kiseljaka i Fojnice.

Pripadnici 2. pješadijskog bataljona su u kratkom vremenu najmlađim posjetiocima uspješno dočarali dio iz svakodnevnog vojničkog života, upoznali ih s uslovima rada u kasarni, te im prezentovali dio zadataka koje sa sobom nosi vojnički poziv.

U sklopu taktičko-tehničkog zbora na poligonima kasarne predstavljen je dio naoružanja i opreme koji je na raspolaganju u kasarni “Mato Lučić Maturica” Kiseljak.

Također, posjetioci su imali priliku pogledati demonstraciju seta vježbi iz borilačkih vještina koju su u sportskoj dvorani prezentovali djelatnici OS BiH.

Major Marinko Šteko, izvršni oficir 2. pješadijskog bataljona, je po završetku manifestacije predstavnicima škola uručio prigodne zahvalnice za učešćе.

Organizirajući ovu manifestaciju, ponovo smo uvjerenja da smo potpuno uspjeli u svojoj namjeri, ispunjavajući misiju Oružanih snaga BiH, jer sudeći po zadovoljstvu i osmijesima na dječijim licima, još jednom smo pokazali da su Oružane snage BiH otvorene i transparentne za sve oblike saradnje s lokalnom zajednicom.

13 FOTO GALERIJA