Dan Oružanih snaga BiH

Dani otvorenih vrata u kasarni „Adil Bešić“ u Bihaću

22.11.2017

U povodu obilježavanja 12. godišnjice formiranja Oružanih snaga BiH, u organizaciji 2. pješadijskog bataljona 6. pješadijske brigade Oružanih snaga BiH, 14. i 15. novembra 2017. godine u kasarni „Adil Bešić“ i sportskoj dvorani „Luke“ u Bihaću realizirani su Dani otvorenih vrata.

Na događaju su učestvovali Komanda i jedinice 2. pješadijskog bataljona, učenici Osnovne škole Unsko-sanskog kantona, predstavnici Općine Bihać, Kantonalne bolnice Dr. Irfan Ljubijankić, Bihać, te MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Tako je 14. novembra u kasarni „Adil Bešić“ prezentirano naoružanje i oprema te izvedeno simulacijsko gađanje. Učenici i nastavnici iz četiri osnovne škole iz Bihaća, Bosanske Krupe i Cazina imali su priliku vidjeti naoružanje i opremu, dok su učenici starijeg uzrasta i jedan broj nastavnika mogli praktično gađati pješadijskim naoružanjem uz upotrebu manevarske municije. Za neke učenike ovo je bila prva posjeta jednoj vojnoj lokaciji, a učenici mlađih uzrasta nisu krili oduševljenje posjetom.  

Malonogometni turnir je održan 15. novembra u sportskoj dvorani „Luke“ u Bihaću. Na turniru su, pored ekipe 2. pješadijskog bataljona, učestvovale ekipe Kantonalne bolnice, Općine Bihać i MUP-a USK-a.

Ovo je bila jedinstvena prilika za druženje i sklapanje novih poznanstava, a u toku turnira učesnici su prikazali i kvalitetan fudbal. Organizator takmičenja je za najbolje ekipe osigurao pehare i diplome te najavio nastavak druženja i u narednom periodu.

Info - 6.pbr

6 FOTO GALERIJA