Dan Oružanih snaga BiH

Održan 4. revijalni malonogometni turnir povodom Dana OS BiH

24.11.2017

U organizaciji Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, na osnovu Plana obilježavanja 1. decembra, Dana OS BiH, u sportskoj dvorani „Ramiz Salčin“ na Mojmilu u Sarajevu 23.11.2017. godine održan je 4. revijalni malonogometni turnir.

Na revijalnom turniru učestvovalo je pet ekipa, od čega tri ekipe iz sastava MO i OS BiH (zajednička ekipa Ministarstva odbrane i Zajedničkog štaba, ekipa Operativne komande i futsal ekipa OS BiH), ekipa Komande EUFOR-a u BiH, te ekipa Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA).

 

Svečano otvaranje takmičenja uslijedilo je nakon intoniranja himne, a postrojenim ekipama u ime Načelnika ZŠ OS BiH obratio se brigadir Mario Andrić, koji je ukazao na značaj bavljenja sportskim aktivnostima u OS BiH, te tom prilikom svim takmičarima zaželio dobrodošlicu, ugodan boravak, dobro druženje, te fer i korektnu igru. Pored brigadira Andrića, otvaranju takmičenja prisustvovao je i brigadni general József Szpisják, načelnik Štaba EUFOR-a u BiH.

Odigravanjem prve utakmice između futsal ekipe OS BiH i Operativne komande OS BiH počelo je takmičenje na kojem je ukupno odigrano 12 utakmica.

 

Pobjednik ovogodišnjeg, 4-og po redu revijalnog malonogometnog turnira, je futsal ekipa OS BiH. Drugo mjesto osvojila je ekipa Operative komande OS BiH, dok je ekipa Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) osvojila 3. mjesto. Najbolji strijelac turnira je igrač iz futsal ekipe OS BiH, vojnik Mladen Čečura, za najboljeg igrača turnira proglašen je igrač iz ekipe SIPA-e, Matoš Mario, a za najboljeg golmana, vodnik Benjamin Džanko iz ekipe Operativne komande OS BiH. 

Pehare i diploma za prve tri plasirane ekipe, najboljeg igrača, strijelca i golmana, uručio je zamjenik Načelnika ZŠ OS BiH za operacije, generalmajor Mirko Tepšić. Pored toga, učesnicima takmičenja i sucima koji su dijelili pravdu dodjeljene su zahvalnice za učešće na 4. revijalnom malonogometnom turniru, čime je 4. revijalni malonogometni turnir završen.

12 FOTO GALERIJA