Dan Oružanih snaga BiH

Dani otvorenih vrata u kasarni „Kozara” u Banjoj Luci

24.11.2017

U organizaciji 6. pješadijske brigade i podređenih jedinica, 23. novembra u kasarni „Kozara” u Banjoj Luci realizirani su Dani otvorenih vrata u povodu obilježavanja 12. godišnjice od formiranja Oružanih snaga BiH.

Tom prilikom upriličene su aktivnosti prezentacije naoružanja i opreme te simulacijsko gađanje iz zračne puške u kasarni „Kozara“. Učenici, nastavnici i profesori iz osnovnih i srednjih škola sa područja grada Banje Luke imali su priliku da vide dio naoružanja i opreme koje se nalazi na lokaciji, dok su učenici starijeg uzrasta i jedan broj nastavnika mogli i praktično da gađaju iz zračne puške u streljani. Posjetioci nisu krili oduševljenje prilikom kontakta sa naoružanjem i opremom, a među pripadnicima OS BiH posebnu radost su izazvali polaznici dječijeg vrtića.

Malonogometni turnir je održan istog dana, a pored ekipe 6. pbr, na turniru su učestvovale  ekipe Brigade zračnih snaga i protivzračne odbrane (Brigade ZS i PZO), ekipa Gimnazije Banja Luka, pripadnici EUFOR LOT timova iz Čilea i Rumunije. Turnir je bio revijalnog karaktera, a prvo mjesto je osvojila ekipa Brigade ZS i PZO. Na ceremoniji zatvaranja turnira, komandant 6.pbr, brigadni general Radovan Ilić je uručio diplome učesnicima turnira, dok je pobjedničkoj ekipi uručen pehar.

General Ilić je uz čestitke i zahvalnost učesnicima turnira izrazio želju i nadu da će se ovakvi susreti dešavati i u budućnosti, a ovo je bila i jedinstvena prilika za druženje i sklapanje novih poznanstava.

10 FOTO GALERIJA