Dan Oružanih snaga BiH

Svečano postrojavanje u povodu dvanaeste godišnjice formiranja OS BiH u kasarni OS BiH „Rajlovac“

29.11.2017

Dvanaesta godišnjica formiranja Oružanih snaga Bosne i Hercegovine obilježena je svečanim postrojavanjem jedinica 28. novembra 2017. godine u kasarni „Rajlovac“.

Svečane ešalone su činili pripadnici Vojnoobavještajnog bataljona, Bataljona vojne policije i Deminerskog bataljona Brigade taktičke podrške, Bataljona protivzračne odbrane (PZO), 2. helikopterskog skvadrona i  Bataljona letačke podrške Brigade zračnih snaga, te 8. bataljona logističke podrške i Glavne logističke baze Komande logistike, a svečanost su svojim prisustvom uveličali i gosti iz civilnih institucija.

Nakon primopredaje raporta i intoniranja državne himne Bosne i Hercegovine, komandant Brigade taktičke podrške, ujedno komandant kasarne OS BiH „Rajlovac“, brigadir Amir Čorbo čestitao je prisutnima Dan Oružanih snaga BiH, naglasio da su sve jedinice, čiji su predstavnici u ešalonima, dale nemjerljiv doprinos Oružanim snagama i civilnom stanovništvu na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine te zaželio uspjehe u narednom periodu. Komandant  Čorbo se, također, zahvalio gostima što su došli da uveličaju ovaj značajni datum, kao i da podijele radost sa pripadnicima OS BiH koji rade na ovoj vojnoj lokaciji.

Najboljim pojedincima, koji su pohvaljeni od strane komandanta Brigade taktičke podrške, uručene su pismene pohvale, a oficir za personal major Mehina je iznio podatke koliko je brojčano dodijeljeno nagrada i pohvala sa svih nivoa MO i ZŠ OS BiH. Posebno je istakao starijeg vodnika Muneveru Šabić, pripadnicu Vojnoobavještajnog bataljona koja je od strane načelnika ZŠ OS BiH nagrađena satom sa posvetom.

9 FOTO GALERIJA