Dan Oružanih snaga BiH

Kasarnu OS BiH „Rajlovac“ posjetilo više od hiljadu mališana u povodu Dana Oružanih snaga BiH

30.11.2017

U povodu obilježavanja 1. decembra – Dana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, u organizaciji Brigade taktičke podrške, 29. novembra 2017. godine realizirana je aktivnost „Dan otvorenih vrata“. U okviru ove aktivnosti kasarnu OS BiH „Rajlovac“ posjetilo je više od hiljadu mališana vrtića, osnovnih i srednjih škola iz Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Goražda i Fojnice.

Manifestacija „Dan otvorenih vrata“ je postala već tradicionalna u Oružanim snagama BiH, a djeca sa nestrpljenjem iščekuju dan posjete u kasarnu OS BiH „Rajlovac“, kada su u prilici da vide izloženu opremu i sredstva jedinica Oružanih snaga BiH. Na pitanje šta im je najinteresantnije odgovori su raznoliki, tako da sve ono što je izloženo plijeni njihovu pažnju i interesiranje: od pješadijskog naoružanja i opreme, sredstava veze, robota za uništenje neeksplodiranih ubojitih sredstava, pasa za otkrivanje eksploziva, sredstava protivzračne odbrane, helikoptera, kao i artiljerijskog oružja. Također, „postrojavanje“ sa Počasnom jedinicom OS BiH i vojnički grah su postali neizostavan dio protokola manifestacije „Dan otvorenih vrata“ u kasarni OS BiH „Rajlovac.

Na kraju posjete, iako vidno umorni nakon obilaska velikog broja pripremljenih radnih tačaka, mališani su veoma zadovoljni, razdragani i sretni u pratnji svojih odgajatelja i nastavnika napustili kasarnu uz iskren dječiji osmjeh i iskazanu želju za ponovnim druženjem.

10 FOTO GALERIJA