Dan Oružanih snaga BiH

Cross trka u kasarni "Rajlovac" - u susret obilježavanju 1. decembra - Dana OS BiH

8.11.2018

U susret obilježavanju 13. godišnjice Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, 7. novembra 2018. godine u kasarni "Rajlovac" organizirana je Cross trka.

Ceremonija otvaranja Cross trke počela je intoniranjem državne himne Bosne i Hercegovine, a istu je otvorio zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OS BiH za operacije generalmajor Ivica Jerkić.

U svom obraćanju, generalmajor Ivica Jerkić zahvalio se ekipama i pojedincima koji su učestvovali  u trci povodom Dana OS BiH, a posebnu zahvalnost iskazao je promotoru trke našem najboljem atletičaru Amelu Tuki, osvajaču bronzane medalje na Svjetskom prvenstvu 2015. godine. General Jerkić iskazao je važnosti fizičke spremnosti za pripadnike OS BiH, kao i važnosti ekipa koje su se odazvale pozivu iz ostalih sigurnosnih agencija Bosne i Hercegovine i EUFOR-a.

Pored ekipe Oružanih snaga BiH u trci su učestvovale i ekipe Atletskog saveza BiH sa ekipama Atletskog kluba Novi Grad, Atletskog kluba Istočno Sarajevo, Atletskog kluba Goražde i Atletskog kluba Bosna, te ekipe MUP-a Kantona Sarajevo, Granične policije BiH, Agencije za istrage i zaštitu SIPA i EUFOR. Signal za START dao je promotor trke, naš najbolji atletičar, Amel Tuka.

Ostvareni rezultati u ženskoj konkurenciji u pojedinačnom plasmanu postignuti su rezultatima: 1. mjesto Martina Lemez, 2. mjesto Džejla Turković i 3. mjesto Emina Begić.

U muškoj konkurenciji u pojedinačnom plasmanu 1. mjesto osvojio je Stefan Čuković 2. mjesto Uroš Gutić, a 3. mjesto Zaim Šuman.

U ekipnom plasmanu u ženskoj konkurenciji 1. mjesto osvojio je Atletski klub Novi Grad, 2. OS BiH i 3. mjesto Atletski klub Bosna, a u ekipnom plasmanu u muškoj konkurenciji 1. mjesto osvojile su OS BiH, 2. Atletski klub Bosna i 3. mjesto ekipa SIPA-e.

Nakon završene Cross trke povodom Dana OS BiH, uručenih pehara, pohvala i zahvalnica, v.d. komandanta Brigade taktičke podrške brigadir Mirsad Stabančić je zatvorio trku.

Info –  ZŠ OS BiH

5 FOTO GALERIJA