Dan Oružanih snaga BiH

“Dan otvorenih vrata” u kasarni i zračnoj luci “Dubrave” Živinice

22.11.2018

Tradicionalno i ove godine u povodu obilježavanja 13. godišnjice osnivanja OS BiH, na lokaciji razmještaja Komande 5.pbr OS BiH u kasarni i zračnoj luci “Dubrave” Živinice, 22. novembra 2018. godine, realizirana je manifestacija „Dan otvorenih vrata“, kojoj su prisustvovali nama uvijek dragi gosti, učenici iz osnovnih škola sa područja općina Srebrenik, Kalesija i Živinice, njih preko 300.

Učenicima je prikazan dio operativnih sposobnosti vojne policije i izviđača kroz pokazne vježbe, što je oduševilo posjetioce. Borbena sredstva i sisteme prikazali su pripadnici oklopno-mehanizirane jedinice i čete ABHO brTP, te vod veze 5.pbr. Sendviče i osvježenje za goste pripremili i podjelili su pripadnici 5.blp/KL.

 

Manifestacija „Dani otvorenih vrata“ u povodu obilježavanja godišnjice OS BiH, realizira se i na ostalim lokacijama 5.pbr, a pripadnici brigade su još jednom na najbolji način predstavili OS BiH, posebno u smislu otvorenosti i transparentnosti OS BiH prema javnosti, što su potvrdila nasmijana lica mališana.

 

info – 5.pbr

15 FOTO GALERIJA