Dan Oružanih snaga BiH

Dani otvorenih vrata u kasarni „Miralem Jugo“

26.11.2018

U sklopu obilježavanja trinaeste godišnjice osnivanja Oružanih snaga BiH, u kasarni „Miralem Jugo“ u Livču kod Mostara, 22. novembra 2018. godine upriličena je manifestacija „Dani otvorenih vrata“.

Domaćin, artiljerijski bataljon 4. pješadijske brigade, organizirao je taktičko-tehnički (TT) zbor oruđa i oružja sa kojima raspolaže jedinica na pisti kasarne „Miralem Jugo“.

Za osnovce iz OŠ Vrapčići, OŠ Potoci, OŠ Drežnica, OŠ Mujaga Komadina i OŠ Zalik organizirano je takmičenje u streljaštvu iz zračne puške.

Pomoć u organizaciji turnira u streljaštvu za učenike sa prostora Grada Mostara pružilo je Sportsko društvo Zalik sa kojim artiljerijski bataljon ima veoma dobru saradnju.

Pobjednicima su uručene medalje i diplome za postignute rezultate.

Osim obilježavanja Dana OS BiH, cilj manifestacije „Dani otvorenih vrata“ jeste saradnja sa civilnim strukturama, što je u potpunosti ostvareno i kroz ovu aktivnost. Svi prisutni naglasili su da su proveli jedan interesantan dan, kao i da će se i ubuduće rado odazivati ovakvim i sličnim manifestacijama, tako produžavajući dobru saradnju lokalne zajednice sa Oružanim snagama BiH.

Info - 4. pbr

5 FOTO GALERIJA