Dan Oružanih snaga BiH

Pripadnici 2. pješadijskog bataljona iz Bileće darovali krv u povodu Dana OS BiH

27.11.2018

U povodu Dana OS BiH, 26. novembra 2018. godine, 22 pripadnika 2. pješadijskog bataljona iz kasarne „Bilećki Borci“ Bileća učestvovali su u akciji dobrovoljnog darivanja krvi u Službi za transfuzijsku medicinu Trebinje.

Doktor Rade Komnenović, iz Službe za transfuzijsku medicinu Trebinje, izjavio je da pripadnici Oružanih Snaga BiH već drugi put ove godine daruju krv i da su ukupno darivali 45 doza najdragocjenije tečnosti.

Stručni medicinski tim, koji je proveo humanitarnu akciju, pohvalio je vojnike i starješine koji su više puta dali dragocjenu tečnost i istakli kako je dobrovoljno davanje krvi jedinstven način da se ljudima, kojima je potrebno, pomogne i spasi život.

Dr. Komnenović ovaj humani čin smatra značajnim, jer se time kontrolira i lično zdravstveno stanje pripadnika jedinice, te pomaže eventualno povrijeđenim i unesrećenim osobama u različitim okolnostima opasnim po život, naročito ističući primjere pojedinih pripadnika OS BiH koji su dragocjene kapi života darivali preko 20 puta. Dr. Komnenović je naglasio u izjavi lokalnim medijima da je ova humanitarna akcija postala tradicionalna i da će se nastaviti i u budućnosti, kao i odličnu saradnju sa komandom 2. pješadijskog bataljona.

Info - 4. pbr


7 FOTO GALERIJA