Dan Oružanih snaga BiH

Dan otvorenih vrata i sportski susreti na lokaciji kasarne „Adil Bešić“ u Bihaću

28.11.2018

Povodom obilježavanja 13.godišnjice formiranja Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, u kasarni „Adil Bešić“ u Bihaću, 23. novembra 2018.godine realizovana je aktivnost Dan otvorenih vrata u organizaciji 2.pješadijskog bataljona/6.pješadijske brigade.

Ovom prilikom oko 200 učenika u pratnji nastavnog osoblja posjetili su kasarnu „Adil Bešić“, gdje su se upoznali sa životom i radom pripadnika OS BiH koji borave i rade na ovoj lokaciji Oružanih snaga BiH.

 

Aktivnost je otpočela intoniranjem himne Bosne i Hercegovine te pozdravnim riječima komandanta 2.pb pukovnika Sead Šehića, koji je gostima zaželio dobrodošlicu te da se ugodno osjećaju tokom boravka na lokaciji kasarne.

 

Pripadnici OS BiH iskoristili su ovu priliku da na najbolji način predstave Oružane snage BiH. Kroz realizaciju taktičko-tehničkog zbora prezentovani su dijelovi naoružanja i opreme kao i aktivnosti iz života i rada koje ova jedinica realizuje. Prisutni nisu krili radost i oduševljenje prezentovanim, zahvalili su na pozivu te su istakli kako ih ovakve posjete uvijek obraduju izrazivši nadu da će i u narednom peridu imati priliku za ovakve posjete.

 

Također, u organizaciji 2.pb/6.pbr 21. novembra 2018.godine, u Sportskoj dvorani „Luke“ u Bihaću realizovani su sportski susreti, u okviru kojih je realizovan i malonogometni turnir na kojem su učešće uzele četiri ekipe. Na malonogometnom turniru pored ekipe 2.pb/6.pbr učešće su uzele ekipe Kantonalne bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić”, Grada Bihaća, te ekipa MUP USK-a.

 

Organizator se zahvalio na učešću pomenutih ekipa, te je i ovom prilikom već tradicionalno za najbolje plasirane ekipe i pojedince obezbijedio prigodne nagrade i poklone.

 

Obilježavanje Dana OS BiH biće nastavljeno 28. novembra 2018.godine, za kada je planirano svečano postrojavanje komande i jedinica smještenih u kasarni “Adil Bešić” u Bihaću.

 

Info - 6.pbr

7 FOTO GALERIJA