Dan Oružanih snaga BiH

Obilježen Dan OS BiH na lokacijama 4. pješadijske brigade

29.11.2018

Svečanim postrojavanjem Komande i jedinica 4. pješadijske brigade, 28. novembra 2018. godine obilježen je 1. decembar, Dan Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i 13. godišnjica formiranja OS BiH.

Na lokaciji kasarne „Božan Šimović“, Čapljina, Komanda 4. pješadijske brigade bila je nosilac aktivnosti svečanog postrojavanja, kako za svoje pripadnike tako i za pripadnike jedinica drugih formacijskih cjelina OS BiH.

Svečanom postrojavanju, pored pripadnika Oružanih snaga BiH, prisustvovali su predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti općinskih i kantonalnih nivoa, predstavnici EUFOR-a, lokalne i Granične policije i civilne zaštite, kao i lokalnih medijskih kuća.

Nakon izvršene smotre jedinica, komandant 4. pješadijske brigade, brigadir Zdravko Rezo obratio se postrojenim pripadnicima 4. pbr i drugih jedinica razmještenih na navedenoj lokaciji.

Tokom svog obraćanja brigadir Zdravko Rezo se zahvalio gostima na dolasku, te naglasio glavne događaje 4. pješadijske brigade kao i ostvarene rezultate u ovoj godini.

Brigadir Rezo je iskoristio priliku da uruči pohvale i nagrade istaknutim pripadnicima 4. pješadijske brigade za postignute rezultate u protekloj godini.

Obilježavanje Dana Oružanih snaga BiH, koji su organizirale komande bataljona za svoje pripadnike, upriličeno je u kasarnama, „Ante Bruno Bušić“ Livno, „Bilećki borci“ Bileća, „Kosova“ Ustikolina i „Miralem Jugo“ Livač.

Info- 4. pbr

18 FOTO GALERIJA