Dan Oružanih snaga BiH

Postrojavanje jedinica lociranih na lokaciji kasarne “Rajlovac OS BiH”

29.11.2018

Trinaesta godišnjica formiranja Oružanih snaga Bosne i Hercegovine na lokaciji kasarne „Rajlovac OS BiH“ obilježena je 28.11.2018. godine svečanim postrojavanjem jedinica koje su locirane na ovoj vojnoj lokaciji.

Svečane ešalone su činili pripadnici Vojnoobavještajnog bataljona, Bataljona vojne policije i Deminerskog bataljona Brigade taktičke podrške, Bataljona PZO, 2. helikopterskog skvadrona i Bataljona letačke podrške Brigade zračnih snaga, 8. bataljona logističke podrške i Glavne logističke baze Komande logistike, a svečanost su svojim prisustvom uveličali i gosti iz civilnih institucija.

VD komandanta Brigade taktičke podrške, ujedno komandant kasarne „Rajlovac OS BiH“ brigadir Mirzet Lubenović je nakon primopredaje raporta i intoniranja državne himne Bosne i Hercegovine, prisutnima čestitao Dan Oružanih snaga BiH, naglasio da su sve jedinice locirane na ovoj lokaciji dali nemjerljiv doprinos Oružanim snagama i civilnom stanovništvu na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine i zaželio uspjehe u narednom periodu. Brigadir Stabančić se također zahvalio gostima što su došli da uveličaju ovaj naš značajni datum i s pripadnicima OS BiH koji rade na ovoj vojnoj lokaciji podijele radost.

Najboljim pojedincima, koji su pohvaljeni od strane VD komandanta Brigade taktičke podrške, brigadir Mirsad Stabančić je uručio pismene pohvale, a oficir za personal major Dževad Mehina je pročitao naredbe o nagradama i pohvalama sa nivoa MO BiH, ZŠ OS BiH i OK OS BiH. Predstavnici Brigade zračnih snaga i Komande logistike su pročitali naredbe o pohvalama komandanta ovih jedinica.

info – Br Tp

9 FOTO GALERIJA