Dan Oružanih snaga BiH

Obilježavanje Dana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u kasarni „Adil Bešić“ u Bihaću

30.11.2018

Povodom obilježavanja 13.godišnjice formiranja Oružanih snaga Bosne i Hercegovine , u kasarni „Adil Bešić“ u Bihaću, 28. novembra 2018.godine realizovana je aktivnost svečanog postrojavanja komande i jedinica 2.pješadijskog bataljona/6.pješadijske brigade.

Pored pripadnika OS BiH, svečanosti su prisustvovali predstavnici Vlade USK-a, MUP-a USK-a, CZ USK-a, Grada Bihaća, pripadnici EUFOR-a iz LOT tima Cazin, te predstavnici medija sa područja USK-a. Komandant 2.pb/6.pbr pukovnik Sead Šehić kao domaćin svečanosti na lokaciji kasarne „Adil Bešić“ prije svega zahvalio se gostima i zvanicama na dolasku.

 

U svom obraćanju naglasio je rezultate koje su postigli pripadnici OS BiH, a posebno je istakao doprinos pripadnika 2.pb/6.pbr u ciklusu obuke i rada. Značajno mjesto, u svom obraćanju, je dato i na uspješnoj saradnji sa civilnim strukturama vlasti, izvršavajući tako i jednu od zadataka iz misije ove jedinice.

 

Kako su ovakve svečanosti prilika za dodjelu stimulativnih mjera, ovom prilikom pročitane su naredbe o dodjeli nagrada i pohvala istaknutim pojedincima jedinice uz želju da im ove stimulativne mjere budu podstrek za njihov još veći doprinos u radu.

 

Obzirom na dobru civilno-vojnu saradnju sa ogranizacijama i institucijama, ovom prilikom pukovnik Šehić  uručio je zahvalnice institucijama i organizacijama sa kojima je ova jedinica u proteklom periodu ostvarila zapaženu saradnju.

 

info - 6.pbr

4 FOTO GALERIJA