Dan Oružanih snaga BiH

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi

4.12.2018

Povodom obilježavanja 1. decembra - Dana OS BiH, u kasarni „Vojvoda Radomir Putnik“ u Doboju i u saradnji sa općinskom organizacijom „Crvenog krsta“ Grada Doboja te Službom za transfuziju krvi Opće bolnice „Sveti Apostol Luka“ iz Doboja, 29. novembra 2018. godine realizirana je akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

Akcijama Službe za transfuziju krvi Opće bolnice „Sveti Apostol Luka“ iz Doboja pripadnici Artiljerijskog bataljona 6. pješadijske brigade se uvijek rado odazovu, te je tako bilo i ovim povodom, povodom 1. decembra - Dana OS BiH. Ovoj humanitarnoj akciji odazvala su se 22 (dvadesetdva) pripadnika iz sastava Artiljerijskog bataljona 6. pješadijske brigade i Komande logistike/KP OS BiH.

U akciji su učestvovali i učenici srednjih škola iz Grada Doboja, te je ovom prilikom prikupljeno ukupno 35 (tridesetpet) doza krvi.

Ova prilika je iskorištena i da se učenicima kroz realizaciju Taktičko-tehničkog zbora (TTZ) prezentiraju dijelovi naoružanja i opreme, a posjetioci nisu krili radost i oduševljenje prezentiranim.


Info - 6.pbr

9 FOTO GALERIJA